top of page
Helsinki zu Besuch –Ein nordisches Dinner
Eine Finnische Tavolata in Zürich/ A Finnish Tavolata in Zürich/ Suomalainen ilta Zürichissä
Arktische Vorspeise
Kleine Häppchen mit kaltgeräuchertem Rentier und Lachskaviar
Small bites including cold-smoked reindeer and salmon roe
Alkupaloja, joissa kylmäsavuporoa ja lohenmätiä
✦ ✦ ✦
Der Napapiiri-Fang
In Roggenmehl gewendete und in der Pfanne gebratene Maränen, serviert mit Brennnessel-
Mayonnaise und Zitrone
Langsam gegarter Lachs mit Fenchel, Dill und Preiselbeeren
Finnisches Kartoffelfladenbrot
Pan-fried Arctic vendace, rolled in rye flour and served with nettle mayonnaise and lemon
Slow-cooked salmon with fennel, dill, and lingonberries
Finnish potato flatbread
Paistettuja muikkuja, nokkosmajoneesia ja sitruunaa
Hitaasti kypsennettyä lohta, fenkolia, tilliä ja puolukoita
Perunarieskaa
✦ ✦ ✦
Shrimp Skagen Cocktail
Ein nordischer Klassiker aus handgeschältem Krabbensalat
A Nordic classic of hand-peeled shrimp salad
Käsinkuorittuja katkarapuja ja salaattia
✦ ✦ ✦
Karelische Pirogge
Traditionelle karelische Roggen-Piroggen, serviert mit Eierbutter und Schnittlauch
Traditional Karelian rye-crusted pastries served with egg butter and chives
Rukiinen karjalanpiirakka, munavoita ja ruohosipulia
✦ ✦ ✦
Lindström-Kroketten
Rote-Bete-Rindfleisch-Kroketten mit traditioneller Bratensauce und einem Salat aus
Selleriejulienne und Meerrettich.
Beetroot-beef croquettes with traditional brown sauce and a salad of celeriac juliennes and horseradish
Punajuuri-naudanlihapullia, ruskeaa kastikketta, sellerijulienneja ja piparjuurisalaattia
✦ ✦ ✦
Korpi Cappuccino
Schaumige Waldpilzsuppe mit saunagetrocknetem Rentierpulver
Foamy wild mushroom soup with sauna-dried reindeer powder
Vaahtoisaa metsäsienikeittoa ja kotakuivattua poroa
✦ ✦ ✦
The Sheriff’s Cut
Langsam gegarte Lammroulade mit Preiselbeeren, Liebstöckel und Buchweizen, serviert mit
cremiger Jaloviina★
-Sauce und glasierten Radieschen
Slow-cooked lamb stuffed with cranberries, lovage, and buckwheat, served with creamy Jaloviina★ sauce
and glazed radishes
Hitaasti kypsennetty lammasrulla täytettynä karpaloilla, lipstikalla sekä tattarilla, kermaista Jaloviina★
-
kastikketta ja glaseerattuja retiisejä
✦ ✦ ✦
Nordischer Quietscher
Traditioneller finnischer „Quietschkäse“ mit Schlagsahne und arktischen Moltebeeren
Traditional Finnish “squeaky cheese” with whipped cream and Arctic cloudberries
Leipäjuustoa, kermavaahtoa ja lakkahilloa
Would you like to stay informed about future dinner events?
Mirjam Eberle Private Chef GmbH Zurich
+41 78 684 30 01
welcome (@) mirjameberle.ch
imprint
terms and conditions
Catering
Teamevents
cooking classes
bottom of page